Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Овчарски пай»Овчарски пай с бяло вино

Овчарски пай с бяло вино

Натали ТиховаНатали Тихова
Чирак
1458613651
Овчарски пай с бяло вино
Снимка: Натали Тихова
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Днес ще ви представим един традиционен овчарски пай, който се появява в Англия някъде преди 2 века и от тогава вече 200 години е все така неустоимо вкусен и оригинален"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • гъби - 250 г
  • грах - 100 г
  • моркови - 100 г
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
  • чубрица
  • кашкавал
  • ЗА ПЮРЕТО
  • картофи - 5 - 6 големи
  • прясно мляко - 100 - 200 мл
  • масло - 50 г краве
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипваме си граха и морковите около 15 минути в подолена вода.

Запържваме си хубаво каймата, докато стане на трохи, добавяме зеленчуците.

Пържим още около 10 минути, добавяме бялото вино и доматен сос. Оставяме да поври, докато поизври виното, добавяме си и подправките.

Правим си пюрето и в подходящ съд редуваме пюре от сместа и така, докато свършат. Завършваме с пюре, стържем кашкавал.

Печем овчарски пай около 15-20 минути на 180-200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: