Кокошка плакия

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Кокошка плакия1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кокошка - 1 бр.
  • олио - 150 мл
  • магданоз - 80 г корени
  • моркови - 300 г
  • чесън - 2 глави
  • домати - 500 г
  • магданоз - 2 връзки
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 10 зърна
  • бахар - 10 зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • вино - 180 мл
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме кокошката на 6 парчета и ги натриваме със сол и червен пипер.

Нареждаме половината парчета в тенджера, върху тях редим нарязаните на кубчета моркови, корени от магданоз, скилидки чесън, няколко зърна черен пипер и бахар, дафинов лист.

Следва втори ред месо и върху него пак зеленчуци и подправки. Най-отгоре поръсваме със ситно нарязан магданоз. Слагаме нарязаните домати, заливаме с олио.

Отгоре плътно поставяме намаслена хартия, похлупваме с капак и слагаме на силен огън, докато заври. След това варим на тих огън, докато месото се свари напълно. Ако сосът е рядък го сгъстяваме с малко брашно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: