Плакия от бамя

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289222052k1
Плакия от бамя1 / 2
21/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Как се готви бамя ли - на плакия, разбира се, що за въпрос"

Необходими Продукти

  • бамя - 1 кг.
  • домати - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • брашно - 50 г
  • лимони - 1 бр.
  • сол
  • олио
  • оцет
  • пресен магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бамята се измива, изчиства и напръсква с оцет и малко сол и я оставяме да престои 5-10 минути.

Нарязваме лука на дребно и доматите на кубчета и ги задушаваме с малко олио.

След това добавяме и ситно нарязания чесън и бамята. Продължаваме да задушаваме, докато бамята омекне и прибавяме брашното и сол на вкус.

Ястието се залива с гореща вода и се кипва, след което го преместваме в тавичка и го покриваме с нарязания на филийки лимон.

Пече се в умерена фурна на 150-180 градуса около 1 час. Отгоре се поръсва с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: