Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Попска яхния от свински крака

Попска яхния от свински крака

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Попска яхния от свински крака1 / 2
14/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
185 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • свински крака - 3 бр.
  • мас - 4 с.л.
  • лук - 2 глави
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червено вино - 100 мл
  • арпаджик - 1 кг
  • моркови - 2 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • чесън - 2 глави
  • черен пипер - 7 бр. зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разцепваме свинските крака по дължина и ги задушаваме в 2 лъжици мас.

Изваждаме ги и в мазнината задушаваме ситно нарязания лук поръсен с брашното. Прибавяме червения пипер, доматеното пюре, разтворено във вода и виното. Слагаме краката и доливаме вода – да ги покрие. Посоляваме и варим на умерен огън.

В останалата мазнина задушаваме почистените малки лукчета заедно с нарязаните на колелца моркови и ги прибавяме към краката, добавяме дафиновия лист, черния пипер и чесъна на цели скилидки. Задушаваме на тих огън около 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: