Плодова торта с портокали

Плодова торта с портокали
Снимка: гина райчева
1 / 3
24/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12-16
"Всеки обича торта, а какво да кажем ако е с портокалов сок с много пухкав крем?"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • портокалов сок - 1 к.ч.
  • портокалова кора - от 1 портокал
  • вода - 1 к.ч топла
  • олио - 3 с.л
  • брашно - колкото поеме заедно с 1/2 бакпулвер и ванилия; вторият блат е същия + 3 с.л какао
  • За крема
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • ванилия
  • За сиропа
  • портокалов сок - от 3 портокала
  • вода - 2 ч.ч
  • захар - 2 ч.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделят се белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците заедно със захарта на сняг, след това разбиваме жълтъците докато образуват балончета. Смесваме белтъците с жълтъците, добавяме сок от портокал + кората, топлата вода, олиото. Разбъркваме добре. Накрая добавяме бакпулвера, ванилията и брашното - колкото поеме.

Вторият блат се приготвя по същия начин + 3 с.л какао, пече се 180 градуса. За крема сварявате предварително млякото, оставяте да изстине малко, разбивате яйцата заедно със захарта и добавяте млякото.

Слагате в малка тенджерка да заври и тогава прибавяте брашното, разтворено с малко вода и бъркате постепенно, за да не загори. Слагаме ванилия, след като се сгъсти сваляме от огъня. След като се изпекат блатовете с помощта на конец ги режем на две и така блатовете стават четири.

Почваме да правим тортата - слагаме първо кафявия блат, сиропираме го, слагаме малко крем и процедурата се повтаря докато свършат блатовете. Украсяваме по избор, но задължително да има портокали, защото все пак тортата е портокалова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

1
50
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много е ароматна и вкусна,а и този крем ми е любим
25.03.2016 12:25