Начин на приготвяне
Намажете рибата с лимонов сок и я натрийте със сол и черен пипер. Приберете я в хладилника.
Междувременно изпечете чушките и ги обелете и почистете от семките. Почистете от семките и лютата чушка и я нарежете на дребно.
Задушете нарязания на ситно чесън в олиото, като добавите двата вида чушки. Гответе около 5 мин. Разредете със сметаната.
Овкусете със сол и лимонов сок. Пасирайте соса и го върнете в тигана и дръжте топъл.
Изпечете котлетите на тиган с малко олио за около 6 мин. от всяка страна.
Сипете от соса на дъното на чиния, сложете сьомгата и поднесете.
Котлетът от сьомга с пикантен сметанов сос е готов.
Ако обичаш сьомга, пробвай непременно и рецептите ни за сьомга на тиган, вкусна сьомга на скара или паста със сьомга.