Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена сьомга със сметанов сос

Печена сьомга със сметанов сос

Печена сьомга със сметанов сос
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • сьомга - 200 г филе
  • лимонов сок - 30 мл
  • портокалов сок - 30 мл
  • бял пипер
  • лимони - 1/2 бр.
  • розмарин - клонче
  • зехтин - за поливане на рибата
  • царевично нишесте - 10 г
  • сметана - 60 г
  • горчица - 10 г
  • зеленчуков бульон - 50 мл
  • бяло вино - 20мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме сьомгата и поставяме да се маринова.

Поставяме я върху хартия за печене и поръсваме с 1/2 лимонов сок, портокалов сок, бял пипер и сол.

Върху сьомгата поставяме два резена лимон с клонче розмарин.

Отгоре поливаме със зехтин и завиваме с хартията.

Поставяме във фурната и печем сьомгата за 10 минути на 200 градуса.

Сосът със сметана приготвяме по следния начин:

Смесваме царевично нишесте и водата.

В малка тенджера поставяме сметаната и млякото и оставяме да заврят.

Прибавяме царевичното нишесте, като разбъркваме постоянно.

Към сместа прибавяме останалия лимонов сок, горчицата и подправете със сол и черен пипер.

Оставяме така до желаната гъстота.

Сервираме печената риба със сместа, като поставяме парчето и поливаме със соса.

Печена сьомга със сметанов сос ще ви изненада приятно с вкуса си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: