Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Яхния с грах, пилешко филе и картофи

Яхния с грах, пилешко филе и картофи

Bistra IvanovaBistra Ivanova
Новак
3542249
Яхния с грах, пилешко филе и картофи3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • грах - 250 г замразен
  • пилешко филе - 400 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • кетчуп - 2 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • захар - щипка
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица - 1 с.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • бульон - кубче зеленчуков
  • девесил - 2 щипки
  • сминдух - 2 щипки
  • магданоз - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се слага да се вари с щипка сол. Картофите се нарязват на едри кубчета. Морковът и лукът се настъргват и задушават в олиото с малко вода.

Добавя се магданозът и се разбърква. Готовото месо се измива и слага при лука и моркова. Оставя се за 2-3 минути да се задуши. Долива се вода и се слагат картофите и кетчупа с щипка захар.

Като заври водата се слага кубчето бульон и се добавя грахът. Оставя се да поври още 10 минути, слагат се подправките и се оставя да ври.

Готовата яхния се сервира с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: