Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Меденки»Сладки меденки с мармалад

Сладки меденки с мармалад

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Сладки меденки с мармалад
Снимка: Илияна Димова
2 / 7
25/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.
Порции
15-18 бр.
"Открихме как да направим двойно по-вкусни меденки, за повече подробности - четете рецептата"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. пресни
  • захар - 1 ч.ч. кристална
  • олио - 1 ч.ч.
  • мед - 2 с.л. течен
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • ябълков оцет - 1 к.л.
  • канела - 1 пакетче
  • брашно
  • мармалад - от шипки или сливи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съда, в който ще замесваме тестото, сипваме оцета и содата и към тях прибавяме 2 супени лъжици течен мед.

Постепенно добавяме и другите съставки - 2 яйца, 1 чаена чаша захар, 1 чаена чаша олио, 1 пакетче канела и с брашно колкото поеме (приблизително 400-500 г) замесваме тесто.

Разточваме върху набрашнена повърхност кора с дебелина 5-6 мм и изрязваме кръгли меденки. На половината от тях изрязваме дупчици с широка сламка (сламка за пиене на сок).

Меденките подреждаме в тава върху хартия за печене. Изпичаме в силна фурна - 180-200 градуса за 5-6 минути или до готовност. Внимаваме да не се препекат. Изпечените меденки охлаждаме и слепваме по две с мармалад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Това е идея със сламката.
18.04.2016 21:11
1
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Много ми допадат сладките слепени с мармалад.
18.04.2016 21:11
1