Разпилян бургер

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2272k3412k5
Разпилян бургер
Снимка: Биляна Владова
1 / 2
06/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Забравихме питките, затова решихме да подходим артистично и да ви изненадаме с този разпилян бургер, а вие може да ни изненадате с чаша бира"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • чубрица - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • кимион - 1 щипка
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр
  • галета - 2 с.л.
  • картофи - 4 бр. големи
  • домати - 2 бр.
  • кашкавал - слайс
  • олио - за пържене
  • маруля - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на много ситно, може и да се настърже. В дълбока купа се слага каймата и се омесва с лука, чубрицата, черния пипер, кимиона, галетата и яйцето. Омесва се хубаво и се покрива с домакинско фолио.

Престоява в хладилник поне 30-40 минути, каймата да поеме аромата на подправките. През това време се обелват, нарязват и пържат картофите. Доматите се режат на средно дебели филийки.

В чиния се подреждат 4-5 парчета домат и малко от пържените картофи, като се оставя място и за бургера. Каймата се изважда от хладилника и от нея се оформят бургерите.

Пържат се в силно загрято олио. На празното място в чинията се слага листо от маруля и върху него вече изпърженият бургер, кашкавалът и се покрива с още един бургер. Сервира се, когато кашкавалът се разтопи заедно със студена бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: