Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на много ситно, може и да се настърже. В дълбока купа се слага каймата и се омесва с лука, чубрицата, черния пипер, кимиона, галетата и яйцето. Омесва се хубаво и се покрива с домакинско фолио.
Престоява в хладилник поне 30-40 минути, каймата да поеме аромата на подправките. През това време се обелват, нарязват и пържат картофите. Доматите се режат на средно дебели филийки.
В чиния се подреждат 4-5 парчета домат и малко от пържените картофи, като се оставя място и за бургера. Каймата се изважда от хладилника и от нея се оформят бургерите.
Пържат се в силно загрято олио. На празното място в чинията се слага листо от маруля и върху него вече изпърженият бургер, кашкавалът и се покрива с още един бургер. Сервира се, когато кашкавалът се разтопи заедно със студена бира.