Погача с мед и орехи
Pogača sa medom i orasima
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Погача с мед и орехи

Погача с мед и орехи

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k7k6
Погача с мед и орехи
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
03/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Има погачи, които веднага ви се приисква да приготвите, и тази е една от тях. Да не забравим да благодарим на Даринка за рецептата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В подходяща купа смесете топлото прясно мляко, маята и захарта. Разбъркайте добре и прибавете 2-3 с.л. брашно. Разбъркайте отново и оставете сместа на топло, за да шупне маята.

Замесете тесто, като смесите предварително пресятото брашно, яйцата (без 1 жълтък), вече шупналата мая и маслото. Оставете тестото да втаса до удвояване на обема.

Разделете тестото на 2 равни части. Разточете едната на кора и я поставете в предварително намазнена тава. Намажете я с направена плънка от орехите, меда и канелата.

Покрийте плънката с втората разточена кора.

В средата сложете една малка купичка, с която очертавате центъра на погачата. Нарежете на триъгълници, които се усукват два пъти.

Оставете питката да втаса и я изпечете в загрята на 200 градуса фурна 30-35 минути. Намажете топлата питка с масло.

Погачата с мед и орехи е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: