Содена питка с кисело мляко

25/03/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 482
  • Преглеждания за месеца185
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг1 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От пресятото брашно правим кладенче. Содата прибавяме към киселото мляко и капваме върху нея няколко капки оцет да я угасим. Изсипваме млякото в кладенчето.

Чукваме 2 яйца вътре и добавяме сол и захар. Омесваме тестото, докато не се получи ефектът на връщане на тестото нагоре при натискане с пръст.

С ръце разточваме топката тесто да стане издължена и започваме да го усукваме от двата края. Навиваме на охлюв в намаслена тава и печем на умерена температура.

Преди да я извадя, я поръсвам с малко сиренце. По желание може да се намаже с жълтък. Като я извадим от фурната, я завиваме с кърпа да почине 30 мин.

Когато използваме сода, вместо мая може предварително леко да загреем фурната. Питката върви идеално с домашна шарена сол.

Рейтинг

5 0
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар