Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювеч»Боб с дебърцини печен в гювеч

Боб с дебърцини печен в гювеч

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Боб с дебърцини печен в гювеч
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
25/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
8
"Понякога забравяме колко вкусни могат да бъда традиционните български гозби. Добре, че е Севда, за да ни ги припомни"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 резен
  • дебърцини - 5 - 6 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио - 1 к.ч.
  • джоджен - 1 с.л.
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме боба от вечерта в студена вода. На сутринта хвърляме водата, сипваме нова и поставяме да се вари.

В тиган запържваме нарязаните лук, моркови и целина. Добавяме нарязаните дебърцини и продължаваме да пържим 5-6 минути, поръсваме с червен пипер и джоджен.

Тази запръжка изсипваме при сварения боб, посоляваме допичаме в гърне в студена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: