Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет с дебърцини

Омлет с дебърцини

Омлет с дебърцини
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Цветен и много ароматен омлет с дебърцини - как да му устои човек"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр
  • сирене - 50 г
  • дебърцини - 1 бр.
  • майонеза - 1 ч.л.
  • магданоз
  • олио - за пържене
  • универсална подправка - 1/2 с.л. зеленчукова пикантина
  • вода - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязваме дебърцина на две, а след това още да две части. Нарязваме на ситни парченца. Сиренето натрошаваме. Магданоза нарязваме на ситно.

В дълбок съд счукваме яйцата и разбиваме добре. Към тях прибавяме нарязания на ситно дебърцин и натрошеното сирене.

Добавяме лъжичка майонеза, пикантината и нарязания на ситно магданоз. Най-накрая добавяме и двете супени лъжици вода.

Цялата смес разбиваме добре. Предварително загряваме олиото в един тиган.

След това изсипваме в него готовата смес. Допичаме яйцата на котлона и когато са готови, ги украсяваме с пресен магданоз. Поднасяме ястието, докато е още топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: