Стар боб в гювеч

RenkataRenkata
Чирак
4130581392
Стар боб в гювеч
Снимка: Renkata
1 / 2
05/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Днес ще ви представим тази класическа, но незаменима, боб чорба в глинен гювеч. Ако и сложите и люто чушле, няма да има равна на себе си"

Необходими Продукти

  • боб - родопски, 1 - 2 шепи
  • моркови - 1/2 бр.
  • лук - 1 бр
  • доматен сос - 50 г
  • апетитка - люта, 50 г
  • брашно
  • олио - или зехтин
  • джоджен
  • чубрица
  • черен пипер
  • мащерка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Родопският боб се кисне от вечерта, хвърля се водата, измива се, наливаме чиста и слагаме да заври в тенджера.

През това време пържим/задушаваме лука и моркова, слагаме доматен сос.

Размиваме 2 с.л. брашно със студена вода, наливаме при зеленчуците и разбъркваме добре.

Като заври бобът, хвърляме първата вода. Наливаме чиста, по-топла вода вече в глинестия съд.

Слагаме боба, лука и моркова. Слагаме подправките без солта и слагаме капака.

Поставяме в загрята фурна на 180 градуса до готовност, като накрая увеличаваме градусите, за да се до сгъсти повече.

На финала слагаме солта и ако има нужда, овкусяваме още с подправките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
А градусите от 180 на колко се увеличават ?
22.03.2023 16:21
Анонимен
Анонимен
И колко време се готви ?!
С капак, без капак ,на какво ниво и на кой реотан - горен, долен или двата ?!
Абе хора учете се как се пише рецепта бе !
22.03.2023 16:17
1