Начин на приготвяне
Активира се маята и замесваме тесто с дадените продукти. Оставя се на топло да втаса 40 минути, после се разделя тестото на десет части.
Осем от тях се оформят на елипси, намазват се с меко масло и сипваме по малко плънка приготвена така. Първо се задушават нарязаните лук и праз, отстранява се от котлона и разбъркваме с натрошеното сирене и нарязана шунка на кубчета.
Навива се руло, а то-на охлюв и се нареждат в тава. Едно от останалите топчета се сплесква на питка, слага се плънка и оформено на топче се поставя в средата на тавата.
Последното тесто се разточва на правоъгълник, намазва се с масло и плънка и се навива на руло, а то се завива край топчето в средата.
Втасва още 20 минути, намазва се с разбит жълтък и печем в загрята фурна 180 градуса за 35 минути.
Коментари