Жълъдчета с масло

Жълъдчета с масло
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
4 / 7с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Вкусни домашни сладки жълъдчета, с които ще зарадвате и малки, и големи вкъщи"

Необходими Продукти

  • масло - 1 пакет, меко
  • пудра захар - 120 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 400 г
  • конфитюр - 1 к.ч. сладко по избор за слепване
  • течен шоколад - 100 г
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбива се мекото масло със пудрата захар до побеляване. Добавят се жълтъци, ванилия и брашното. Замесва се меко тесто.

С малка чаена лъжичка се оформят сладките и нареждаме в тава върху хартия за печене.

Поставя се тавата в загрята фурна на 180 градуса и печем, докато леко порозовеят. Изваждат се и охладени се слепват по две със сладко по избор.

После едната част се потапя в разтопен шоколад, овалват се в ситно смлени орехи и се оставят да се стегнат.

Като престоят сладките известно време, стават още по-вкусни. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Това са "жълъдчетата" от едно време! Невероятна вкусотия!!!
16.05.2017 10:52
1
Terry
Terry
Колко грама е маслото?
03.11.2016 14:35
4
1
2
Покажи всички подкоментари