Пънчета от бутер тесто

26/03/2016
"Пънчета с ябълки, канела и стафиди. Забавни, лесни, вкусни и много любими на децата. Какво е необходимо? Вижте тук"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 723
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се изважда тестото от фризера и се оставя да се отпусне за 2-3 часа на стайна температура. Приготвя се плънката. В купа се нарязват на ситно обелените ябълки.

Смесват се със захарта, канелата, кокосовите стърготини и стафидите. Разбърква се с лъжица. Тестото се разточва на правоъгълник. Плънката се нарежда в единия край, а другият се намазва леко с вода, за да залепне, и се навива на руло.

С къдрав нож се нарязва на пънчета по 2 см. Нареждат се в леко намазана с олио тава и отгоре се намазват с четка с разбит жълтък.

Фурната загрята на 200 градуса, печем сладките за 20-25 минути до златисто. Изваждат се и се охлаждат. Нареждаме в чиния, леко поръсени с пудра захар. Да си оближеш пръстите!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Гергана  Георгиева
Много са хубави! Преди време правих такива, но леко сиропирани - такава беше рецептата. Станаха също хубави.
0
0