Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели със спанак и маскарпоне

Талиатели със спанак и маскарпоне

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Талиатели със спанак и маскарпоне
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Винаги може да започнете диетата отново, ни нашепват тези Талиатели със спанак и маскарпоне"

Необходими Продукти

  • талиатели - 400 г или спагети
  • спанак - 400 г
  • маскарпоне - 150 г
  • сметана - 120 мл
  • пармезан - 1 пълна шепа
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин
  • индийско орехче - 1 щипка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата в подсолена вода според указанията на производителя.

Междувременно почистете и нарежете спанака. Загрейте в дълбок тиган зехтина. Запържете нарязания на ситно чесън и щипката индийско орехче.

Добавете спанака и пържете около 5 мин. докато спанакът потъмнее. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете сметаната и маскарпонето и разбъркайте добре.

Ако е прекалено гъст сосът, може да добавите един черпак с водата, в която врят талиателите. Отцедете сварената паста и я добавете в соса.

Разбъркайте добре и поръсете талиателите с пармезан.

Талиателите със спанак и маскарпоне са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: