Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб Чорба»Чорба от ориз, зрял боб и маслини

Чорба от ориз, зрял боб и маслини

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Чорба от ориз, зрял боб и маслини1 / 2
27/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • ориз - 1 к.ч.
  • боб - 1 ч.ч. зрял
  • маслини - 1/2 ч.ч. без костилки
  • праз - 1 стрък
  • лук - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - сушена
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме фасула, заливаме със студена вода и оставяме в хладилника за една нощ. На другия ден изхвърляме водата, измиваме отново боба, наливаме нова вода, кипваме и отново изхвърляме водата.

След това заливаме с около 2 литра вода, наливаме олиото и варим на умерен огън. Когато почти се свари посоляваме, овкусяваме с черен пипер, червен пипер, чубрица, нарязаните праз и лук. Добавяме измития ориз.

Варим чорбата до готовност, като при необходимост доливаме топла вода. Няколко минути преди да снемем от котлона, прибавяме нарязаните маслини без костилки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: