Начин на приготвяне
В дълбок съд изсипвате каймата. Нарязвате лука на ситно, добавяте и него.
Добавяте галетата, подправките, чуквате яйцето и добавяте хляба, предварително накиснат във вода, но не отцеждате изцяло водата от хляба.
Така кюфтетата стават по-пухкави при пържене. Омесвате каймата и я оставяте за половин час да почине.
През това време взимате домата и с остър нож го режете по средата на зигзаг, така че, като се отвори, да се получат две красиви половинки за украса.
Когато каймата почине, започвате да си оформяте средно големи кюфтенца. Загрявате олиото в любимия тиган, овалвате в брашно и пържите до златисто.
Когато са готови, ги оставете върху домакинска хартия да се отцедят от излишната мазнина. Подредете в чиния и украсете с листата пресен лук и домата.