Начин на приготвяне
Лещата се сварява за около 15-20 минути до пълна готовност. Когато е готова се изцежда от водата с помощта на гевгир и се оставя в купа.
Морковите, чушката, лукът и чесънът се режат на много ситно или се слагат в чопър. В малка тенджерка се задушават с малко вода, за да омекнат. Когато са готови се изсипват при лещата.
Добавят се подправките и всичко се разбърква. Прибавя се и брашното, за да се получи лепкава и по-гъста смес. Оставя се в хладилник за около час.
Кюфтенцата може да се приготвят в загрят тиган. С навлажнени ръце се оформят. След 3 минути се проверяват дали са изпечени и се обръщат.
Във фурна се пекат на предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути върху хартия за печене.
Може да поднесете зеленчуковите кюфтенца с млечен или песто сос.
Бързи и вкусни кюфтенца от червена леща!