Начин на приготвяне
Смесваме бирата с прясното мляко и 5 лъжици олио, отделно смесваме брашното (не започвайте направо с цялото количество наведнъж, а добавяйте постепенно) със сухата мая и захарта.
Към сухите продукти добавете мокрите и започнете да месите. Прибавете и солта. Трябва да получите меко и нелепнещо тесто. Оставете да втаса.
Разточете на лист втасалото тесто и го намажете с мекото масло. Сега вече можете да оформите по желание питата. Аз лично нарязах цялото тесто на ленти, но не докрая, след което завих на руло и оформих като охлюв.
Оставяме да втаса втори път (аз използвам фурната на 50 градуса) и след това я мажем с разбитото яйце и поръсваме със сусам.
Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса на вентилатор до готовност (при мен отнема 30-35 минути).
Да ви е сладко :)
Коментари
Ще съм ви благодарна, ако споделите мнението си след това :)