Начин на приготвяне
Пресейте брашното. Прехвърлете го в подходящ съд, а в средата му направете кладенче. Добавете маята, солта, захарта, белтъците и 1 жълтък. Объркайте продуктите, като постепенно добавяте водата, докато получите гладко тесто.
Оставете тестото на топло за 60 минути или докато удвои обема си. Премесете го повторно и го разделете на топки с големината на малки ябълки.
Прехвърлете тестените топки в предварително намазнена тава, покрийте ги с кърпа и ги оставете да удвоят обема си. Намажете получената пита с последния жълтък, който сте разбили с малко олио.
Питата с масло се пече около 30 минути в предварителна загрята на 180-200 градуса фурна. Още топла се завива с кърпа и се оставя около 30 минути, за да омекне.
Коментари