Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пикантно свинско с праз и гъби

Пикантно свинско с праз и гъби

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Пикантно свинско с праз и гъби2 / 3
30/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Грабвайте виличките и бодвайте от пикантното свинско с праз и гъби"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • лук - 2 стръка праз
  • гъби - 300 г печурки
  • чесън - 1 скилидка
  • бульон - 200 мл горещ, месен
  • соев сос - 2 с.л
  • къри - 1 ч.л леко лютиво
  • брашно - 1 с.л
  • олио - 5 с.л
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на лентички. Мариновайте го за 2 часа в марината приготвена от соевия сос, брашното, накълцания чесън, черен пипер и 2 с.л олио.

Междувременно почистете и нарежете праза на кръгчета. Почистете гъбите и ги нарежете на тънко. Изпържете маринованото месо в загрято олио в голям тиган за 3-4 мин.

Добавете праза и гъбите и пържете още 3 мин. като разбърквате непрекъснато.

Залейте ястието с бульона и марината от месото и задушавайте на тих огън около 15 мин. Овкусете с черен пипер, пикантното къри и сол на вкус.

Поднесете ястието с гарнитура от паста (талиатели).

Пикантното свинско с праз и гъби е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.5
50
41
30
20
11
Дай твоята оценка: