Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Сьомга на скара с екзотична салата

Сьомга на скара с екзотична салата

MaрияMaрия
Новак
147
Сьомга на скара с екзотична салата2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
130 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
140 мин.
Порции
1
"Поднесете сьомга именно с тази салата, която така великолепно подчертава вкуса ѝ"

Необходими Продукти

  • сьомга - 1 котлет
  • лимонов сок - 1/2 ч.ч.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • сусамово брашно - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 1/2 с.л.
  • сол
  • маруля - 2 листа
  • босилек - 5 листенца
  • кълнове - 1/2 шепа, от червена ряпа
  • лимонов сок - 2 с.л. за салатата
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимоновият сок, виното, чесънът на прах, зехтинът (1/2 с.л.), солта и сусамовото брашно се разбиват до еднородна смес. С нея се мариноват котлетите от сьомга 2 часа на студено. Изваждат се от маринатата, отцеждат се и се изпичат на тиган без мазнина.

Салатените листа (2 листа) се накъсват на едро. Смесват се с лилавия босилек и кълновете от червена ряпа. Овкусяват се със сол, зехтин и лимонов сок. Разбърква се добре.

Опечената сьомга се поднася топла, гарнирана с тази екзотична салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
41
32
20
10
Дай твоята оценка: