Бисквитена торта с шоколад и кокос

Криси ЧерниковаКриси ЧерниковаДарт Вейдър16280950
28/03/2016
"Намерихме ви идеалната сутрешна или следобедна закуска с бисквитки, която ще стане любима на цялото домочадие "
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 324
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • бисквити - около 2 пакета по 120 г
  • за крема
  • течен шоколад - 1 и 1/2 кофички
  • заквасена сметана - 1 и 1/2 кофички
  • за основния блат
  • бисквити - 7 бр. обикновени
  • ядки - 30 г микс от бразилски орех, бадеми, стафиди, кашу и др.
  • зехтин
  • оризово мляко
  • за украсата
  • кокосови стърготини - 3 пакетчета, големи
  • зърнена закуска - 1 шепа шоколадови топчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чопър се смилат всички сухи съставки за основния блат. Добавят се малко зехтин и оризово мляко, за да се получи субстанция, напомняща мокър пясък.

От нея се оформя блат по дъното на тортена форма. Прибира се в хладилник, за да се стегне за 30 минути. През това време продуктите за крема се разбиват ръчно или с миксер.

1/3 от крема се изсипва върху стегналия се блат, а отгоре се нареждат парчета от начупените бисквити. Следва още един пласт от крем и пак начупени бисквити.

Накрая тортата се покрива с останалия крем и се прибира в хладилник за една нощ. Преди поднасяне се поръсва с кокос и шоколадови топчета от зърнена закуска.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
28.03.2016 16:27
Чудесна торта!
1
0
Pressy
Pressy
28.03.2016 14:32
Идеята ми харесва а и иглежда добре. Ще я изпробвам.
0
0