Начин на приготвяне
За тестото:
В купа сипваме водата, добавяме маята и захарта, разбиваме хубаво. След това прибавяме солта и започваме да прибавяме от брашното, замесваме меко тесто, което разделяме на две топки, намазваме ги с олио и го оставяме да втаса.
За плънката:
Обелваме и сваряваме картофите. В друга тенджерка сваряваме и ориза. В тиган нарязваме лука на кубчета, добавяме олиото и го задушаваме, след което добавяме каймата, доматеното пюре и подправките и запържваме хубаво.
В купа нарязваме картофите на кубчета, слагаме ориза и запръжката, размесваме хубаво.
Едната топка от тестото я разточваме и я слагаме в намаслена тава. Върху нея изсипваме плънката, след което разточваме и другата кора и я слагаме отгоре и по-краищата затваряме хубаво, за да не излезе от плънката. С нож отгоре правим леки разрези, намазваме с олио и го печем в загрята фурна.