Начин на приготвяне
Копривата се почиства, измива и нарязва на ситно. В тенджера наливаме 1.5 л вода и я слагаме да заври. След като водата заври, сипваме сол на вкус, нарязаната на ситно коприва и почистен и измит (до бистра вода) ориз.
Разбъркваме и оставяме да ври 10 -15 мин. или докато оризът се свари. След като е готов оризът, в загрят тиган слагаме маслото и олиото и след като се са се сгорещили, сипваме брашното и разбъркваме, да се запържи брашното (няколко секунди).
След това с черпак вземаме от тенджерата с копривата и сипваме на тънка струя при непрекъснато бъркане в тигана със запръжката, наливаме още един черпак, след което хващаме тигана и изсипваме запръжката в тенджерата с копривата (при непрекъснато бъркане), оставяме да къкри още 1-2 минути и махаме от огъня.