Начин на приготвяне
Попарваме копривата с гореща вода. Оставяме да поседи няколко минути. Отсипваме водата и нарязваме копривата. Слагаме я в тенджера с вода и слагаме на котлона.
Обелваме, измиваме и нарязваме една глава кромид лук. Слагаме лука в тенджерата и сипваме олио. Като заври оставяме да кипи около 30 минути. След това слагаме ориза и отново оставяме да покипи с него.
Като оризът е почти сварен в една купа слагаме една супена лъжица брашно и с малко вода го разбъркваме (с гъстота горе-долу като боза). Изсипваме го в тенджерата като разбъркваме постоянно.
След десетина минути слагаме и червения пипер на вкус и най накрая слагаме солта. Оставяме да покипи още малко и сваляме от котлона.
Като се сипе в купа се слага кисело мляко на вкус и се сервира.