Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Охлювчета със спанак и сирене

Охлювчета със спанак и сирене

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Охлювчета със спанак и сирене
Снимка: Наталия Петрова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Може да приготвите тази рецепта с микс от спанак, лапад, дори и лопуш - вкусната свежест в чинията ви е гарантирана!"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • прясно мляко - 150 мл
  • яйца - 1 бр.
  • мая - 1/2 кубче (20 г)
  • брашно - колкото поеме (около 400 г)
  • сол - щипка
  • За плънката
  • спанак - около 200 г
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • яйце - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото: Млякото се затопля леко и в него се разтваря маята, чуква се яйцето, сипва се солта и постепенно се добавя брашно, докато се получи меко тесто. Тестото се оставя да втаса за 25-30 мин.

Кашкавалът се рендосва, спанакът се почиства измива и накъсва на едро, сиренето се натрошава, а яйцето се разбива в малка купичка.

След като тестото е готово, го разточваме на една тънка кора, мажем я с яйце, поръсваме с измитите и накъсани листа спанак, натрошеното сирене и с половината от кашкавала.

Навиваме кората с плънката на руло, след което с нож го нарязваме на охлювчета (около 1.5 см), обръщаме филийките нареждаме ги в намазана с олио тавичка, поръсваме с останалия кашкавал и печем в загрята на 200 градуса фурна за 15-20 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

цветослава киркова
цветослава киркова
Обожавам тестените вкусотии , чудесно предложение !
04.05.2016 18:53
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
И аз правя подобни,само че към плънката добавям пресен зелен лук.Поздравления,много са вкусни!
29.03.2016 15:52
1
Покажи всички подкоментари
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Благодаря ! Вкусни бяха :)
29.03.2016 08:15
1
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Разкошна рецепта, и на снимката изглежда доста вкусно :)
29.03.2016 00:10