Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа лапад с кюфтенца и овесени ядки

Супа лапад с кюфтенца и овесени ядки

Супа лапад с кюфтенца и овесени ядки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Продължаваме с пролетното настроение и ви представяме тази вкусотия от старите тефтери, която не само, че можете да си приготвите за 30 минути, но е абсолютно съчетание на здравословното с вкусното и полезното!"

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г
  • овесени ядки - 4 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • моркови - 1 бр,
  • олио - 4 с.л.
  • картофи - 3 бр.
  • лапад - 1 връзка
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесва се каймата с нарязан ситно лук, овесените ядки, черен пипер и яйцето. Оформят се малки кюфтенца.

В загрято олио задушавам нарязан лук, лапад, морков на кубчета, обелени и нарязани картофи. Поръсваме със сол, черен и червен пипер. Налива се литър и половина вода.

Варим да готовност на зеленчука и каймата. Разбива се един жълтък и 4 с. л. кисело мляко.

Застройваме супата и поднасяме. Вкусно и пролетно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: