Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Печени кюфтенца с лапад, шунка и овесени ядки

Печени кюфтенца с лапад, шунка и овесени ядки

Печени кюфтенца с лапад, шунка и овесени ядки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • лапад - 1 връзка
  • яйца - 1 бр.
  • шунка - 2 слайса
  • сирене - 50 г натрошено
  • чесън - 1 стрък
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • овесени ядки - 100 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се почиства от дебелите жили и се бланшира във подсолена вода за кратко.

После се отцежда и нарязваме на ситно. Овесени ядки се накисват с прясно мляко поне за 1 час да омекнат.

В купа се смесва нарязан лапад, шунка, яйцето, натрошено сирене, нарязан стрък пресен чесън, овесени ядки и се овкусява със сол и черен пипер.

С лъжица се оформят 8-10 кюфтенца върху хартия за печене.

Печем зеленчуковите кюфтета в загрята фурна 180 С с вентилатор за 15-18 минути и готово.

Може да сервираме с чеснов сос или просто с доматки. Вкусни за обяд.

Печените кюфтенца с лапад, шунка и овесени ядки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: