Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Зелена салата с кълнове и моркови

Зелена салата с кълнове и моркови

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Зелена салата с кълнове и моркови1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Витаминозна салата за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • кълнове - 4 с.л. пресни
  • зелена салата - 200 г
  • зелен лук - 3 стръка
  • моркови - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • мед - 1 ч.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата на салатата се измиват, подсушават се и се накъсват на парчета.

Добавят се настърганите на едро ренде моркови и нарязаният на кръгчета пресен чесън.

Кълновете се промиват със студена вода, отцеждат се добре и се прибавят към подготвените съставки.

Зелената салата се залива с киселото мляко, разбито с меда, и сол на вкус.

Разбърква се внимателно, поръсва се със ситно нарязан магданоз и се поднася веднага.

Зелената салата с кълнове и моркови е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: