Агнешко месо с ориз

Агнешко месо с ориз
Снимка: Pressy
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Едно ястие, което извадихме буквално от печката на баба - хапнете до насита и да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • масло - 80 г
  • сол
  • черен пипер
  • ориз - 1 ч.ч.
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо нарязваме на хапки. Слагаме да се запържи в маслото докато се зачерви. Посоляваме на вкус и подправяме с черен пипер.

Наливаме 1.5 ч.ч. топла вода и оставяме да се вари до готовност. Ориза измиваме и запържваме в малко масло, посоляваме и наливаме 3 чаени чаши вода и варим докато поеме водата и омекне.

При необходимост доливаме още вода.

Готвеното агнешко поднасяме гарнирано с ориза и поръсено с нарязан зелен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Reneta Petrova
Reneta Petrova
На снимките се вижда, че се готви в тава на фурна, а в рецептата никъде не пише че се пече.
13.06.2019 17:17
3
Потребител#196367
Потребител#196367
Да си оближеш пръстите !
06.09.2017 14:14