Начин на приготвяне
Почистете лапада от дръжките и измийте добре. В подходящ съд го залейте със студена вода и сложете на котлона да кипне. Когато започне да ври, гответе не повече от 3-4 минути. Оставете да се отцеди, след което нарежете на ситно.
Почистете моркова и обелете картофите. Настържете ги на едро ренде. Обелете целината и я нарежете на малки кубчета. Нарежете и чесъна и лука.
В подходящ съд загрейте малко зехтин и задушете лука, чесъна, целината и морковите. Когато омекнат прибавете картофите и лапада.
Задушете ги за около минута и налейте 1.5 литра гореща вода. Овкусете с черен пипер, сол, подправка за супи. Оставете да се готви до готовност на зеленчуците.
Прибавете фидето и варете още около 6-7 мин. Накрая прибавете изварата и бъркайте докато се смеси напълно с течността. Варете още 2-3 мин. Дръпнете от огъня и поръсете с пресен магданоз. Оставете малко да се охлади.
Разбийте яйцето и заквасената сметана и застройте супата.
Коментари