Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа с лапад и пушена извара

Супа с лапад и пушена извара

DianaDiana
Чирак
61380834811
Супа с лапад и пушена извара
Снимка: Diana
1 / 2
29/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Традиционната пролетна супа с лапад няма да ви се разсърди, ако е разнообразите малко"

Необходими Продукти

  • лапад - 1 връзка (около 200 - 300 г)
  • зелен лук - 1 стрък
  • пресен чесън - 1 стрък
  • моркови - 1 средно голям
  • целина - 1 стебло
  • картофи - 3 средно големи
  • фиде - 1 шепа
  • заквасена сметана - 5 - 6 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • извара - 150 г пушена или кашкавалена
  • магданоз - пресен (може и малко пресен джоджен)
  • черен пипер
  • сол
  • универсална подправка - подправка за супи (от готовите смеси)
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лапада от дръжките и измийте добре. В подходящ съд го залейте със студена вода и сложете на котлона да кипне. Когато започне да ври, гответе не повече от 3-4 минути. Оставете да се отцеди, след което нарежете на ситно.

Почистете моркова и обелете картофите. Настържете ги на едро ренде. Обелете целината и я нарежете на малки кубчета. Нарежете и чесъна и лука.

В подходящ съд загрейте малко зехтин и задушете лука, чесъна, целината и морковите. Когато омекнат прибавете картофите и лапада.

Задушете ги за около минута и налейте 1.5 литра гореща вода. Овкусете с черен пипер, сол, подправка за супи. Оставете да се готви до готовност на зеленчуците.

Прибавете фидето и варете още около 6-7 мин. Накрая прибавете изварата и бъркайте докато се смеси напълно с течността. Варете още 2-3 мин. Дръпнете от огъня и поръсете с пресен магданоз. Оставете малко да се охлади.

Разбийте яйцето и заквасената сметана и застройте супата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Страхотно и различно предложение от стандартната супа с лапад,което бих опитала
29.03.2016 23:20
1
Покажи всички подкоментари
Илияна Димова
Илияна Димова
Вкусна и полезна
29.03.2016 13:48
1
1
Покажи всички подкоментари