Начин на приготвяне
За пълнежа:
В купа настъргваме сиренето и маслото, прибавяме наситнения магданоз, черния пипер и пипера на люспи.
В купа изсипваме пресятото брашно с бакпулвера, добавяме прясното мляко, разбитите белтъци, олиото, разтопеното масло и солта. Замесваме средно меко тесто, което не лепне по ръцете, и го оставяме в хладилника за 20 минути.
След като го извадим, го делим на топки с големината на орех, които редим в намаслена тава на разстояние, за да не залепнат, и ги оставяме да починат за 10 минути.
Разточваме топките на намазнен плот, на кръгче с големината на подложна чинийка за чай. В средата им поставяме от плънката и захлупваме, с помощта на вилица прищипваме краищата на сиренката.
Редим сиренките в тава покрита с хартия за печене и ги намазваме с разбитите жълтъци, към които сме добавили олио, поръсваме със сусам.
Печем в предварително загрята фурна на 190-200 градуса за 20-30 минути, докато се зачервят.
Коментари