Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Тиганици»Тиганички със сирене и кашкавал

Тиганички със сирене и кашкавал

редакция:
Тиганички със сирене и кашкавал
Снимка: Илияна Димова
9 / 13
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Ретро рецепта, която и до днес е актуална всяка събота сутрин"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 3 с.л. с връх
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • яйца - 1 бр. прясно
  • сол - щипка
  • олио - 3 супени лъжици
  • сирене - 50 г натрошено
  • кашкавал - 50 г настърган ситно
  • самардала - 2 щипки
  • брашно - 3 с.л. или колкото е необходимо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към три супени лъжици кисело мляко прибавяме една к.л. бакпулвер, три супени лъжици олио, щипка сол, две щипки сол самардала.

Разбъркваме добре. Прибавяме и разбито яйце, натрошено сирене и настърган ситно кашкавал.

Влагаме лъжица по лъжица брашното - три супени лъжици или повече, за да се получи гъсто тесто.

Изпичаме (изпържваме) от двете страни тиганичките в намазан с олио тиган, като сипваме тестото със супена лъжица.

Готовите тиганички поднасяме за закуска с айрян или кисело мляко.

Тиганичките със сирене и кашкавал са готови.

Научи тайната на вкусните тиганици или опитай и тези тиганици със сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Много Ви Благодаря !
10.01.2023 14:42
1
Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Чудесни са!
04.01.2023 08:59
Биляна Владова
Биляна Владова
много ми допадна как звучи и мисля да пробвам и вкуса
14.04.2016 18:36
6
1
Покажи всички подкоментари