Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кашкавалки»Пухкавелки със сирене, кашкавал и сусам

Пухкавелки със сирене, кашкавал и сусам

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Пухкавелки със сирене, кашкавал и сусам
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
14/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Знаете, че закуската не е просто ядене, а магически ритуал, с който създавате чудесни мигове и топли спомени за семейството си, нали?"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 300 мл.
  • мая - 1 бр. на Йоткер
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л. добавена към маята
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • сода - 1 к.л.
  • олио - 5 с.л. /и отделно за пърженето/
  • брашно - 600 г и още за замесването
  • За плънката
  • сирене - 150 г настъргано на едро ренде
  • кашкавал - 100 г настъргано на едро ренде
  • сусам - 100 г запечен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното, към което добавяме солта. Маята разтваряме в хладкото прясно мляко, захарта и 2 с.л. брашно.

Правим кладенче, в което изсипваме активираната мая, олиото, яйцата, киселото мляко, към което сме прибавили содата. Настъргвам на ситно и 50 г от сиренето.

Омесвам меко, еластично тесто. Разделям го на топки, по-малки от юмрук. Подготвям и плънката от настъргани на едро сирене, кашкавал, и предварително запечени сусамови семена.

Върху набрашненият плот, разточвам кръгче. В едната половина посипвам плънката, а с другата половина прихлупвам.

Отгоре леко минавам с точилката. Докато приготвя всичките полукръгчета, тестото започва да втасва.

Подготвям ги за пържене, като преди това хубаво ги изтръсквам от брашното, така олиото не почернява и прегаря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: