Пурички с течен шоколад

Пурички с течен шоколад
Снимка: Мария Георгиева
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Топнете ги в чаша топло кафе и ще се топят в устата!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 6 листа
  • яйца - 3 бр.
  • маргарин
  • течен шоколад
  • брашно - 2 с.л.
  • галета - 2 с.л.
  • сусам - 3 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купичка брашното, сусама и галетата. В отделна купа разбийте яйцата, като запазите един белтък.

Всяка една кора се намазва леко с маргарин, след което се прегъва на 2 и се нарязва на 3 части. Сложете по 1 ч.л. от течния шоколад върху всяка част.

Прегънете по краищата и навийте хубава стегната пуричка. Всички кори се приготвят по този начин. Разбийте с вилица белтъка и намажете с него пуричките.

След това ги потопете в разбитите яйца и оваляйте в сместа със сусама. Изпържете ги в маслена баня до златисто. Отцедете ги на кухненска хартия, за да се абсорбира излишната мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Ммм...много вкусно изглежда.Ще върви чудесно със следобедно кафе
30.03.2016 15:39
1