Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Пилешка супа със зелен лук

Пилешка супа със зелен лук

Пилешка супа със зелен лук
Снимка: Надя
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-5
"Любимата ни пилешка супичка с още по-нежен вкус"

Необходими Продукти

  • пиле - 1/2 бр.
  • зелен лук - 2 връзки, само зелената част
  • олио - 1/2 к.ч.
  • ориз - 1 к.ч.
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • магданоз - 2 - 3 стръка пресен
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилето, нарязваме го и слагаме да се вари в 2 литра вода. Обираме образувалата се пяна.

Като поври 15 минути слагаме сол, олио, нарязаните пера зелен лук и измития ориз.

Подправяме с черен пипер и нарязан пресен магданоз. Варим до омекване на продуктите.

Готовата супа застройваме с една к.ч. кисело мляко, разбито с малко течност от супата. Поднасяме със сок от лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Надя
Надя
Получи се прекрасно!
31.03.2016 19:48
1