Начин на приготвяне
Сложете в тенджера пилешките кости или гръбнак, добавете единия морков, половината бяла ряпа, пащърнака, зелената част на праза, едната скилидка чесън, единия стрък целина и два стръка магданоз. Всички тези зеленчуци предварително обелени, измити 2 и разположени.
Капнете малко олио или зехтин, две щипки сол и сварете хубав бульон за около 25 минути. Прецедете го и заделете настрана.
В блендер или кухненски робот смелете останалите зеленчуци без моркова и част от ряпата, които нарежете на малки кубчета, за да се виждат в супата.
Запържете или задушете смлените и наситнените зеленчуци с щипка сол.
Налейте ароматният бульон и когато течността закъкри, добавете пилешкото месо, нарязано на парченца. Варете около 20 минути, а накрая сложете и фидето, което става много бързо. Дръпнете от огъня да поизстине леко.
За застройката разбийте жълтъците със щипките сол и малко мляко. Сложете при тях два три черпака от пилешката супа, за да се уеднаквят температурите. Върнете течността в тенджерата и разбъркайте.
Подправките със ситно скълцан магданоз и поднесете пилешката супа без лук с резени лимон. Аз си слагам в нея и лимонов сок и става страхотно.
Добър апетит!