Пилешка супа без лук

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пилешка супа без лук
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"На ароматна пилешка супа, приготвена както трябва, лук не ѝ трябва - стара кулинарна поговорка"

Необходими Продукти

  • моркови - 2 бр. големи
  • целина - 2 стръка
  • пащърнак - 1 корен
  • бяла ряпа - 1 корен (около 200 г.)
  • магданоз - 4 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1 бр. среден
  • праз - 1 стрък
  • пиле - 300 г пилешки гърди или месо от бутчетата
  • пилешки кости - или гръбнак за бульон
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • фиде - 3 шепи
  • сол - на вкус
  • лимон - резени за поднасяне
  • За застройка
  • жълтъци - 2 бр. от големи яйца
  • прясно мляко - 5 с.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в тенджера пилешките кости или гръбнак, добавете единия морков, половината бяла ряпа, пащърнака, зелената част на праза, едната скилидка чесън, единия стрък целина и два стръка магданоз. Всички тези зеленчуци предварително обелени, измити 2 и разположени.

Капнете малко олио или зехтин, две щипки сол и сварете хубав бульон за около 25 минути. Прецедете го и заделете настрана.

В блендер или кухненски робот смелете останалите зеленчуци без моркова и част от ряпата, които нарежете на малки кубчета, за да се виждат в супата.

Запържете или задушете смлените и наситнените зеленчуци с щипка сол.

Налейте ароматният бульон и когато течността закъкри, добавете пилешкото месо, нарязано на парченца. Варете около 20 минути, а накрая сложете и фидето, което става много бързо. Дръпнете от огъня да поизстине леко.

За застройката разбийте жълтъците със щипките сол и малко мляко. Сложете при тях два три черпака от пилешката супа, за да се уеднаквят температурите. Върнете течността в тенджерата и разбъркайте.

Подправките със ситно скълцан магданоз и поднесете пилешката супа без лук с резени лимон. Аз си слагам в нея и лимонов сок и става страхотно.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: