Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска Супа»Супа от лапад и свинско месо

Супа от лапад и свинско месо

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
31/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • лапад - 250 г
  • зелен лук - 1 стрък
  • ориз - 2 с.л.
  • джоджен - 3 стръка пресен
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - 1 к.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • масло - 30 г
  • брашно - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, почистваме от жилките лапада и го бланшираме. Отцеждаме добре от водата. Месото нарязваме на малки късчета и ги задушаваме в маслото.

Прибавяме нарязаните зелен лук, бланширан лапад, пресен джоджен, черен пипер и една каф.лъжичка червен пипер.

Като останат на мазнина, ръсваме брашното и наливаме 2 литра вода.

Когато поври 15-20 минути прибавяме сол и ориза. Варим супата до готовност. Застройваме с разбито кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
много вкусна и полезна супа, много я обичаме. Лека е. Вместо ориз може да сложите фиде.
25.06.2016 15:35
1