Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Спаначена супа»Спаначена супа с ориз и чоризо

Спаначена супа с ориз и чоризо

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Спаначена супа с ориз и чоризо
Снимка: Таня Левенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Вече само така ще я хапваме спаначената супа - с ароматно и леко пикантно чоризо"

Необходими Продукти

  • спанак - 400 г
  • ориз - 70 г
  • чоризо - 3 - 4 резена
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1/2 бр.
  • червени чушки - 1/2бр.
  • селъри - 2 стръка
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • масло - 20 г
  • за застройка
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган задушавам нарязаните чоризо, лук, морков, чушка и селърито -

до омекване.

След това добавям нарязания на ситно спанак и когато той се свие достатъчно, прибавям ориза и подправките.

В тенджера с около 2 л топла вода изсипвам зеленчуковата смес.

Разбърквам и оставям ястието на минимум включен котлон, след като то заври, за около половин час.

Тогава разбивам двете яйца с тел и през гевгир ги изсипвам в тенджерата,

като разбърквам непрекъснато.

Така те стават на конци.

Прибавям и маслото за повече вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: