Начин на приготвяне
Сухите съставки се смесват и разбъркват добре в купа. Към тях се добавят първо мазнината, а после постепенно се добавя и водата, докато се получи меко и нелепнещо тесто. Тестото се увива във фолио и се прибира в хладилника за час.
След като престои в хладилника, тестото се разделя на две или три топки, за да бъде удобно за разточване. Всяка топка се разточва върху леко набрашнена повърхност, реже се на квадрати или с помощта на формички и получените крекери се прехвърлят върху намазнена с четка хартия за печене, поставена в тава.
Крекерите се намазват с мазнина, може да се поръсят с още малко червен пипер или ким на зърна, надупчват се с вилица и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15- 20 минути до зачервяване.
След като изстинат, се вадят от тавата и са идеални за лека закуска или мезе на питие.