Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Баница с лапад и майонеза

Баница с лапад и майонеза

Баница с лапад и майонеза
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
01/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
12
"Време е за една разкошна домашна баница със сирене и лапад, която ще свърши за нула време"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • спанак - 300 г
  • зелен лук - 3 - 4 стръка
  • извара - 150 г.
  • олио - 3 с.л.
  • майонеза - 200 г с лимон
  • яйца - 3 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте спанака и лука. Нарежете зеленчуците и ги задушете в олиото, докато омекнат. Охладете.

Разбийте яйцата и ги добавете заедно с изварата към зелената смес. Овкусете със сол. Разбъркайте плънката. Намажете подходяща тава за печене с мазнина.

Разстелете корите. Върху всяка кора сложете от плънката и разстелете. Навийте на руло и работете така, докато привършите с плънката и корите. Подредете баницата в тавата.

Добавете жълтъка в майонезата, разбъркайте до еднородност и намажете баницата отгоре. Нарежете на парчета и изпечете в загрята фурна до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#167180
Потребител#167180
Вкусна баница!
04.04.2016 23:26
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много е вкусна,а и от майонезата става много сочна
02.04.2016 10:55