Празнична Великденска торта

02/04/2016
"Великден наближава с пълна сила, затова можем отсега да се насладим на тази чудесна торта!"
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции14
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 839
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукнете яйцата и ги разбийте заедно със захарта на пяна. Прибавете брашното, бакпулвера и киселото мляко. Смесете останалите продукти и ги добавете към сместа. Разбъркайте внимателно, докато получите гладко кексово тесто.

Изпечете един блат. Охладете го и го срежете хоризонтално, за да се получат два блата. Оформете от страните, като изрежете с нож неравните части.

Направете крема и сметаната по указания на пакетите начин. Намажете първия блат с крем. Поръсете с течен шоколад. Сложете парченца изрезки от блата. Намажете със сметана. Сложете втория блат. Отново покрийте със сметана.

Гарнирайте тортата с настърган шоколад и филирани бадеми.

Декорирайте с шоколадови яйца и захарни цветя.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Гергана  Георгиева
Много е хубава и интересна!Точно за предстоящият празник
0
0