Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печена скумрия на скара с лайм

Печена скумрия на скара с лайм

Печена скумрия на скара с лайм
Снимка: Веселина Константинова
1 / 7
01/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Вкусна и лесна за приготвяне скумрийка Опитайте"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 - 3 бр.
  • лайм - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете рибата. Нарежете я на подходящи парчета. Отстранете основната кост, главите и опашките.

Посолете със сол и овкусете с черен пипер. Изцедете сока на лайма и полейте рибата. Оставете я така за около час, да си поеме от подправките.

Загрейте добре скарата, преди да изпечете рибата. Наредете парчетата риба и изпечете от двете страни до златист загар.

Поднесете с подходяща гарнитура. Гарнирайте печената риба с лайм.

Семпло и вкусно!

Печената скумрия на скара с лайм е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария Георгиева
Мария Георгиева
Класика. Обожаваме я скумрията така приготвена. Много апетитна!
04.04.2016 06:09