Сладки лунички с мас

04/04/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Доказано е, че най-вкусните сладки се правят с мас "
Приготвяне45 мин.
Готвене15 мин.
Общо60 мин.
Порции5
  • Преглеждания общо6 591
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • мас - 1 ч.ч. размекната
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 2 1/2 ч.ч.
  • бадеми - 100 г сурови
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сух тефлонов тиган запичаме бадемите за кратко и ги начукваме на дребно.

В дълбока купа сипваме брашното, пудрата захар, ванилията, яйцето, бадемите и размекнатата свинска мас (най-бързо става в микровълновата за 1.5 минути на пълна мощност). Омесваме тесто със средна твърдост, ако има нужда добавяме още брашно или малко вода.

Разделяме тестото на две и го разточваме на кора с дебелина 1.5-2 см, ако е по-тънко ще се препече. С помощта на формичка изрязваме полумесеци, които редим в тавичка с хартия за печене.

Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15 минути. Вадим ги и изчакваме да се охладят, поръсваме ги обилно с пудра захар.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар