Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Печени на фурна сладки картофи

Печени на фурна сладки картофи

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Не сте опитвали досега батати на фурна? Бързо ще поправим този непростим пропуск"

Необходими Продукти

  • сладки картофи - 2 бр.
  • царевично нишесте - 2 - 3 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • кафява захар - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сладките картофи на дебели греди. Накиснете ги в купа с вода за 30 минути. Подсушете добре картофите и в купа ги оваляйте в царевичното нишесте, като разбърквате с ръце.

Изсипете зехтина, кафявата захар и останалите подправки и отново с ръце оваляйте добре картофите.

Подредете картофите в тава, която е застлана с хартия за печене. Изпечете картофите за 30 минути на 180 градуса.

Посипете при готовност с пармезан и поднесете като гарнитура или като мезе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Iskra Filipova
Iskra Filipova
Това изгорялото не бих го яла изобщо..... Сорри за коментара, но такива изгорели картофи са само за варела.
25.03.2018 16:03
1
13
marcheva14
marcheva14
Нина, разрешавам си да добавя още една снимка към тази твоя рецепта. За първи път притовям такива картофи и много ми допаднаха, определено. Благодаря!
07.11.2017 01:43
6
Нина Иванова Иванова
Нина Иванова Иванова
Да, доста сладки са и имат вкус близък на тиква. Може естествено. Така е в рецептата която знам, но нещата могат да се променят на вкус. Предполагам малкото кафява захар не е толкова да добави сладост, колкото за нотка на карамел и апетитен вид....:)
04.04.2016 21:32
6
1
Нели Желязкова
Нели Желязкова
Здравейте, необходимо ли е да се слага допълнително захар. Чувала съм , че сладките картофи са си сладки и така. Може ли в рецептата да не се слага захар? Благодаря
04.04.2016 20:57
2
3